2015. március 17., kedd

"Nézze meg az ember!"

- mondta Csipike és megremegtek belé a virágok és a füvek. 2015. március 7-én a mi iskolánkban Kurutty körzeti volt, amit bátran megnézhet minden ember! Íme a képek, s nemsokára lesznek videók is.
 Öt csapattal jelentkeztünk a versenyre. Nagyon örültünk annak, hogy ebben az évben is megszervezhetjük Belényesben a  körzeti szakaszt, annak ellenére, hogy csak a mi iskolánk gyermekei kuruttyoltak. Ugyanebben az időpontban Nagyváradon három,  Székelyhídon és Mihályfalván pedig egy-egy  körzetben zajlott a verseny.
Izgatottan vártuk a kezdést, hogy újra meglepjenek bennünket a kreatív feladatok. Mint eddig minden évben, most is telitalálat volt az anyanyelv témakör. Azért szeretem annyira ezt a versenyt, mert minden évben új kihívások elé állít. Pályakezdő tanítóként olvastam először Fodor Sándor meseregényét, de csak most lopta be magát igazán a szívembe ez a fontoskodó erdei törpe. De nem csak nekem, hanem a gyermekeknek is a kedvencük lett, buzgón olvasták, rajzolgatták, sőt, egyesek még meg  is formázták.
Csodálatba ejtett bennünket az állatvilág is, amikor a körülöttünk élő titokzatosnak vélt állatokat tanulmányoztuk. Legkedvesebb villámkérdéseink, amelyekkel a versenyre készültünk a következők voltak:
- Milyen hosszú a vakond nyaka?
- Milyen a harkály nyelve?
- Hány tüskéje van egy kifejlett sünnek?
- Melyek a hangya testrészei?
- Mi van a pisztráng hát- és farokúszója között?
Íme a csapatjaink: Barangolók,Sün Samuk, Zzzzzzz (Zék), Misi Mókusok, Rügyek.
folyt. köv.


 

















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése